Cultura 23/09/2011

Jordi Pujol rep Els Catarres i els anima a seguir cantant en català

L'expresident de la Generalitat ha rebut Els Catarres al seu despatx de Barcelona. Per fi, s'han conegut.

Ara
2 min
Els Catarres reunits amb Jordi Pujol al seu despatx de Barcelona. Imatge extreta del Facebook de Jan, membre d'Els Catarres

BarccelonaEl grup musical català que ha fet famosa la frase de tenir una fantasia eròtica amb Jordi Pujol, Els Catarres, ha aconseguit que l'expresident de la Generalitat de quan ells eren petits i adolescents els rebi en el seu despatx. Així, finalment, després de parlar els uns dels altres en actes i mitjans de comunicació, s'han conegut personalment. Els Catarres no s'han fet esperar i ho ha fet públic al seu Facebook, on ha penjat la imatge de la trobada.

Durant l'encontre, que s'ha produït a l'entorn de les 12 del migdia d'aquest divendres, Roser, Jan i Èric han escoltat els elogis de Pujol, que ha lloat la seva tasca difonent la música en català. L'expresident els ha dit que en un moment en què la llengua catalana està "en perill" i ha rebut alguns sotracs és molt important que ells no deixin de cantar en català perquè això és molt positiu per mantenir la cultura catalana.

La trobada d'aquest divendres té l'origen en l'acte en motiu de la diada en que Pujol va citar la cançó 'Jennifer', per explicar la realitat sociològica de Catalunya. Els Catarres van enviar un correu electrònic a l'expresident per agrair-li les seves paraules i el respecte amb el qual els havia citat. D'aquell correu n'ha sorgit aquesta trobada, ja que Els Catarres li van exposar que estarien encantats de coneixe'l.

La intervenció de Pujol a Igualada va córrer com la pólvora per les xarxes i els mitjans de comunicació. Sobretot, el moment en què Jordi Pujol considerava un "elogi" que Els Catarres diguessin en la seva cançó que tenien fantasies eròtiques "amb en Jordi Pujol". L'expresident va fer servir la cançó per reivindicar les "xonis" com "una part del futur de Catalunya".

Actualment, Els Catarres es troben de descans a causa de l'afonia del seu vocalista. Tot i això, el 5 d'octubre es tornaran a enfilar als escenaris per cantar de nou els èxits que aquest estiu han pogut lluir arreu de Catalunya.

stats