Cultura 06/08/2011

Jordi Savall i Montserrat Figueras creen un disc per homenatjar les víctimes del terratrèmol del Japó

'Hispania & Japan. Dialogues' estableix un diàleg entre la música occidental del Renaixement hispànic i les músiques de la tradició japonesa

Acn
1 min
Jordi Savall, amb la seva viola de gamba i la soprano Montserrat Figueras.

BarcelonaJordi Savall i Montserrat Figueras homenatgen les víctimes del terratrèmol i el tsunami del Japó a través del seu nou disc, 'Hispania & Japan. Dialogues'. Els beneficis aniran destinats íntegrament a ajudar els damnificats a través de la Creu Roja Japonesa. Segons ha explicat la discogràfica Alia Vox, "la magnitud dels greus esdeveniments i els forts vincles personals que els uneixen amb la cultura del país del Sol ixent" han dut els dos músics catalans a crear aquest disc, que estableix un diàleg entre la música occidental del Renaixement hispànic i les músiques de tradició japonesa. Un treball discogràfic que a més de solidari vol ser innovador, ja que inclou la rèplica d'un moble paravent de finals del segle XVI que pertany a l'Escola Kano i que representa l'arribada de Francesc Xavier al Japó. En l'àlbum hi han intervingut la Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI i els músics japonesos Masako Hirao, Hiroyuki Koinuma, Ichiro Seko, Yukio Tanaka, l'hindú Prabhu Edouard i el nord-americà Ken Zuckerman. Amb tots ells Savall i Figueras han elaborat un fresc musical en què les dues tradicions es tornen a trobar en un diàleg que vol esdevenir intens i emocionant.

La selecció de les músiques i les adaptacions musicals han anat a càrrec de Jordi Savall. Tant Savall com Figueras se senten atrets per l'epopeia de Francesc Xavier a través de la Ruta d'Orient, que els va dur a conèixer els músics que col·laboren en aquest disc d'homenatge.

stats