LLIBRES
Cultura 30/09/2011

Jordi Sierra i Fabra guanya el X Premi de Novel·la Ciudad de Torrevieja

La seva novel·la 'Sombras en el tiempo' s'ha endut el segon guardó de narrativa més prestigiós de l'Estat, remunerat amb 360.607 euros

Ara
1 min
Jordi Sierra i Fabra, autor de 'Sombras en el tiempo'

BarcelonaL'editorial Plaza&Janés ha anunciat aquest migdia que el català Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1949) ha estat guardonat amb el X Premi de Novel·la Ciudad de Torrevieja per la seva última obra, Sombras en el tiempo. Presentada amb el títol de Huellas del pasado, aquesta novel·la explica la història dels Cerón, una família murciana que a finals de la dècada dels 40 va emigrar a Barcelona buscant una vida millor.

Sierra i Fabra és d'aquells escriptors vocacionals. Als 12 anys ja havia enllestit una novel·la de 500 pàgines. Al llarg de la seva llarga carrera s'ha prodigat molt en el camp de la literatura infantil. L'any 2007 va guanyar el Premi de Literatura Infantil i Juvenil que concedeix el Ministeri de Cultura per Kafka i la nina que se'n va anar de viatge (Estrella polar), i aquest últim Sant Jordi va fer soroll amb el seu L'assassinat del professor de música (Barcanova). Però en moltes ocasions ha demostrat que el seu pols és apte per a tots els públics. I aquest premi en dóna fe.

El Ciudad de Torrevieja té una remuneració de 360.607 euros i ocupa el segon lloc en l'escala de premis de la península, després del Planeta. L'atorguen Plaza&Janés i l'Ajuntament de Torrevieja cada mes d'octubre. En les últimes edicions, el Ciudad de Torrevieja ha estat concedit a autors com Juan Gómez-Jurado, Álex Rovira, Francesc Miralles o, l'any 2010, a Gustavo Martín Garzo. Jordi Sierra i Fabra fa una nova marca en aquesta llista.

stats