Cultura
Cultura 15/06/2011

Semprún, substituït com a vocal del patronat del MNAC poc abans de morir

El canvi no va respondre a una intencionalitat política, segons han informat fonts del patronat

Efe
1 min

BarcelonaL'escriptor i polític Jorge Semprún va ser substituït com a vocal del patronat del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) pocs dies abans de morir, quan la Generalitat va completar els nomenaments dels vuits vocals que té en aquest òrgan, segons ha informat avui El País.

Semprún, que havia estat Ministre de Cultura del govern de Felipe González entre 1988 i 1991, va ser designat vocal l'abril de 2004 en reconeixement a l'impuls que el seu ministeri va donar a les obres de reforma del Palau Nacional, la seu del museu.

"En la substitució no hi havia cap intencionalitat política, però l'atzar ha volgut que hagi coincidit pràcticament amb la mort de Semprún a París", han informat fonts del patronat a EFE.

Els vuit vocals designats per la Generalitat són el secretari general de Cultura, Francesc Xavier Solà; el director general del Patrimoni Cultural, Joan Pluma; la directora de serveis del departament, Maria Josefa Moya; la directora de Turisme, Marian Muro; el director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro; el nou Síndic d'Aran; Josep Maria Montaner i Lluís Juste de Nin. Completen el Patronat tres representants del Ministeri de Cultura (María Ángeles Albert de León, Enrique Varela i Santos Castro); el president de Gas Natural, Salvador Gabarró, en nom dels patrocinadors; o Miquel Roca, com a president de la Fundació Amics del MNAC.

Després de la constitució del nou Ajuntament de Barcelona previsiblement també seran substituïts els tres representants del consistori al Patronat del MNAC, actualment Jordi Martí, Marta Clari i Maria Eugènia Sánchez.

stats