OBITUARI
Cultura 08/06/2011

"Un referent de la dignitat i enteresa dels grans homes"

Primeres reaccions oficials a la mort de l'escriptor i polític Jorge Semprún

Efe
2 min

MADRIDDiverses personalitats del món de la política i la cultura ja han expressat el seu dol per la pèrdua de l'escriptor i exministre de Cultura, Jorge Semprún, mort aquest dimarts a la nit a París. Deixa enrere un corpus literari impressionant i un exemple humà gegantí.

Carmen Caffarel, directora de l'Institut Cervantes: "Semprún, el més europeu dels espanyols, el professor coneixedor de la nostra cultura, així com de l'alemanya i la francesa, es va convertir en un referent imprescindible de la dignitat i l'enteresa dels grans homes".

Rosa Regàs, escriptora i amiga:"Era un home de gran coratge, amb un gran talent literari i un gran amic. Sempre va tenir el coratge de defensar les seves idees, era un home amb unes conviccions profundes, a més d'un gran amic amb un graciosíssim sentit de l'humor".

César Antonio Molina, amic personal i exministre de Cultura: "Espanya ha estat poc generosa amb ell, perquè ha estat un director espanyol encara que hagi escrit part de la seva obra en francès".

Javier Solana, exministre de Cultura i antecessor de Semprún, al seu Twitter: "La mort de Jorge Semprún. El que significa per mi. Impossible d'expressar en 140 (paraules). Millor silenci com a record a l'amic".

Ángeles González-Sinde, actual ministra de Cultura: "Jorge Semprún era un gran referent, tant en la política com en la literatura, un gran lluitador per l'Europa democràtica i per la revisió de la memòria històrica".

José Luis Rodríguez Zapatero, president del govern espanyol: "És dels millors demòcrates d'Europa i Espanya. Va ser un miliant de les llibertats un militant de la cultura, del pensament".

Ángel Gabilondo, exministre d'Educació: "Ha estat un exemple per a tothom per viure d'acord amb les seves conviccions i per la seva lluita permanent contra tota mena d'opressió".

stats