Cultura 17/03/2012

José Luis Guerin; “S'ha posat de moda un cinema de franquícia”

El director d''En construcción' prepara una nova pel·lícula de ficció i reclama més compromís dels exhibidors per presentar una major varietat de títols i cultures cinematogràfiques

Catalina Serra
1 min
JOSÉ LUIS GUERIN: "S'ha posat  de moda un cinema de franquícia"

BarcelonaEl cineasta català és un home silenciós, però no para de treballar. Després d'estrenar 'Guest' ('Convidat'), una pel·lícula documental, diu que ara està escrivint un nou projecte que serà aquest cop de ficció. “Com va dir un crític, les meves pel·lícules: imparells em surten de ficció i les parells documentals”, explica. Entremig ha fet altres projectes més petits que ha presentat a museus, centres culturals i festivals internacionals.

El director d''En construcción' recorda amb nostàlgia la seva joventut de cinèfil a la Filmoteca del carrer Mercaders i es lamenta que ara algunes escoles de cinema preparin els joves per fer cinema comercial a l'estil de Hollywood. “S'ha posat de moda un cinema de franquícia que a més té el suport institucional”, explica. "És l'equivalent del comerç de franquícia que també ha destrossat el centre de Barcelona". El cineasta també reclama un major compromís del exhibidors i els distribuïdors amb el cinema més lliure i radical.

Podeu llegir l'entrevista completa a l'ARA PREMIUM.

stats