INSTITUCIONS
Cultura 23/12/2011

El sector cultural dóna crèdit al nou secretari d'Estat

Els internautes esperen que deixi en un calaix la llei Sinde i elimini el cànon digital

Efe
2 min

BarcelonaDes del món del cinema es té "una bona opinió de José María Lassalle", ha dit el productor i director Gerardo Herrero, i ha demanat que es miri el model europeu "perquè a França i Alemanya la seva política és bona per al cine amb governs de partits similars al PP". "Voldria exactament els mateixos ajuts que els productors alemanys o francesos", ha dit. El president de l'Acadèmia del Cine, Enrique González Macho, ha dit que considera Lassalle un "home amb criteri propi" que "coneix força bé el cinema", "molt culte i intel·ligent", ha dit, "ara falta veure els fets".

La Federació del Gremi d'Editors espanyol considera "natural i correcte" el nomenament de José María Lassalle. "Ha estat el portaveu del PP els darrers anys i estem segurs que cooperarem i treballarem a gust amb ell", ha dit Antonio María Ávila. Segons Ávila, Lassalle sap que cal "reformar en profunditat la llei de propietat intel·lectual" i "és conscient de la transcendència que la cultura té per a la imatge d'Espanya a l'exterior i de la potencialitat econòmica del sector i, en concret, del món dels llibres".

El president de l'Associació d'Internautes, Víctor Domingo, s'ha mostrat disposat a dialogar i confia que complirà la promesa feta d'"eliminar el cànon digital" i ha demanat que "protegeixi els autors però sense imposicions que perjudiquin la societat". Molts internautes desconfien del discurs del secretari d'Estat perquè el consideren culpable d'incloure la llei Sinde en la llei d'economia sostenible. "Una de les poques coses que se li pot retreure és que va trair el seu partit, quan el 80 per cent de la militància no volia aprovar la llei Sinde, ell de la nit al dia la va votar i encara no se sap per què". Confia que la llei Sinde es quedi en un calaix.

stats