TEATRE
Cultura 16/05/2012

Josep M. Pou recupera 'Celobert', una història d'amor i política

Estrena al Teatre Goya l'obra de David Hare que confronta les idees d'un ric capitalista i la seva examant, una jove d'ideals d'esquerres

Laura Serra
1 min
Els actors de 'Celobert', al Teatre Goya

BarcelonaL'any 2003 es va estrenar 'Celobert' de David hare al Teatre Romea, amb un èxit fulgurant que va fer que es reposés la següent temporada. Josep Maria Pou l'ha recuperada i la dirigeix i la torna a protagonitzar al Teatre Goya amb Roser Camí i el jove Jaume Madaula. L'argument defensa que està més al dia que mai: "Fusiona una història de dos personatges que s'han estimat molt i que encara tenen coses a dir-se per tancar ferides del passat, amb una confrontació ideològica del capitalisme contra el progressisme", defensava a la presentació.

La crisi ha posat encara més al dia l'obra d'un autor compromès amb l'esquerra fins al punt que Pou considera les seves obres extremistes, polítiques fins al punt de ser gairebé una crònica periodística."'Celobert' és el millor text de Hare, un text "fantàstic que s'emmarca amb l'anomenat teatre d'idees i de debat: tracta la injustícia social, la dicotomia dreta i esquerra entre dues persones, amb dos conceptes diferents del món", explica.

L'objectiu és que la tornin a veure els qui els va entusiasmar el 2003, però també les noves generacions que s'han afegit al teatre. "Som més grans com a persones i com a actors, alguna cosa hem après", ha apuntat l'actor per animar els espectadors. Divendres arrenca aquest funció que serguirà en cartell mentre hi hagi públic per al Teatre Goya.

stats