Literatura
Cultura 14/10/2011

La poesia de Josep Carner torna al Marquet de les Roques

L'homenatge a Josep Carner, un dels poetes fonamentals de la literatura catalana del segle XX, comptarà amb la participació de Víctor Obiols, que glossarà la figura de l'escriptor, i el recital de l'actor Josep Barceló

Ara
1 min
Retrat del poeta Josep Carner

Aquest dissabte dia 15 d'octubre, a les 18.00 h, es reprèn el V Cicle de Poesia del Marquet de les Roques. Aquesta vegada, el poeta homenatjat serà Josep Carner (1884-1970), també conegut com a príncep dels poetes. Fou la màxima figura de la poesia noucentista, encara que també conreà altres gèneres com la narrativa o el teatre.

Dins de la seva extensa producció, algunes de les obres poètiques més destacades són Els fruits saborosos, Auques i ventalls, Nabí o Llunyania. Carner, acompanyat de Carles Riba i Guerau de Liost van visitar el Marquet de les Roques l'any 1924 convidats per la Colla de Sabadell. Aquella trobada va donar impuls al desig dels membres de la colla a crear una editorial, que finalment va sortir a la llum amb el nom de "La Mirada".

La vetllada d'aquest dissabte al Marquet de les Roques comptarà amb la presència del poeta, traductor i editor Víctor Obiols, que glossarà Josep Carner, i amb la de l'actor Josep Barceló, que s'encarregarà de llegir alguns dels poemes.

stats