Música
Cultura 24/02/2011

Judas Priest anuncien la darrera gira

La banda tocarà a Badalona el 2 d'agost amb Motorhead

Ricard Martín
2 min
Judas

BarcelonaBones i males notícies per als fans del heavy metal clàssic: Judas Priest han anunciat que la propera gira passarà per Badalona. La dolenta és que aquesta serà la darrera gira del mite de l'acer britànic: a la web de la banda han anunciat que “després de devastar el món i portar la seva marca única de heavy metal a tots els racons del planeta, Judas Priest, la banda de heavy metal més influent del món, anuncia la que serà la seva darrera gira”.

Però l'ocasió serà històrica: la banda liderada per Rob Halford vindrà acompanyada per Motorhead i Saxon. Pràcticament veurem el trio de pares fundadors del heavy metal britànic. La gira, que arribarà a Badalona el 2 d'agost, passarà prèviament per la Corunya, Madrid i Bilbao. I si bé Saxon és una banda que ja fa molts anys que està en hores baixes, veure en un escenari com Lemmy de Motorhead i Rob Halford mesuren les seves forces serà tot un espectacle. Recordem que la darrera vegada que Motorhead van tocar a Barcelona ho van fer al Palau Sant Jordi. Les entrades, que costen 53 euros, ja es troben a la venda a la xarxa de Ticketmaster (www.ticketmaster.es).

Judas Priest, amb 45 milions de discos venuts arreu del món, es van formar l'any 1968 i van arrencar la seva carrera amb una forta influència del blues rock i el rock progressiu. A meitats dels setanta van definir un estil de riffs secs i tallants, amb frases dobles de guitarra, que seria la gènesi de la nova onada de heavy metal britànic. Van ser especialment influents a nivell estètic: la imatge sadomasoquista del seu cantant, Rob Halford, tot cuir, flagells i tatxes, ha marcat època. El mateix Halford, que va sortir de l'armari l'any 1998, va explicar que havia ideat la seva imatge visitant sex shops gais de Nova York.

stats