CINEMA
Cultura 10/04/2011

Judith Colell: "Volem que el públic s’adoni que el cinema que es fa aquí és bo"

Judith Colell, flamant vicepresidenta segona de l'Acadèmia del Cine espanyol, diu a l'ARA que està "encantada de ser la quota catalana de l’acadèmia, perquè a Catalunya fem un cinema meravellós"

Marta Salicrú
2 min
Judith Colell i Enrique González-Macho

BarcelonaAmb l'elecció d'Enrique González Macho com a nou president de l'Acadèmia del Cine espanyol, la directora i guionista catalana Judith Colell entra a la terna presidencial de la institució, en qualitat de vicepresidenta segona, al costat de González Macho, president d'Alta Films i propietari de la cadena de cinemes Renoir i de l'actriu Marta Etura. Però com explica Colell a l'ARA, "no hi ha ni president ni vicepresidentes, som un equip".

Pel que fa als seu programa, Colell afirma que volen "intentar fer el màxim per al cinema espanyol, per al cinema català, per al cinema d’autor i per al cinema de dones". Però el seu objectiu principal és clar: "Aconseguir que el públic s’adoni que el cinema que s’està fent en aquest país, i això es por dir tant d’Espanya com de Catalunya, és bo, és un bon cinema. Als festivals internacionals estem arrasant".

La codirectora d'Elisa K ha volgut matisar que "l’acadèmia la formen molts membres, així que nosaltres només podem parlar a títol personal". Però una de les preocupacions del seu equip es la pirateria a internet: "ens interessa moltíssim". Per Colell, cal "una certa regulació", i s'ha mostrat favorable a les plataformes digitals que permeten veure cinema des de casa amb bona qualitat d’imatge i so i a un preu molt assequible. "Cal arribar a una entesa amb una situació que forma part del nostre present".

Colell afirma estar "encantada" de ser "la quota catalana de l’acadèmia, perquè a Catalunya fem un cinema meravellós". "És molt important que hi hagi algú català a la terna presidencial de l’Acadèmia", diu, i afirma que el seu equip té intenció de "col·laborar amb l’acadèmia catalana, de la qual també en sóc sòcia i molt orgullosa".

Sobre la seva elecció la nova vicepresidenta de l'acadèmia ha afirmat que estan "molt contents". "No ens ho esperàvem", reconeix Colell, que té en molt bona consideració la candidatura liderada per Bigas Luna i Leonor Watling, a la qual el seu equip s'ha imposat per 256 vots a 101. "Era una candidatura esplèndida, admiro molt tant al Bigas com a la Leonor. Ho haguessin fet molt bé, també. Eren dues candidatures molt ben avingudes. No hi havia cap mena d'enfrontament. Com deia el González Macho, eren dues candidatures paral·leles, teníem molt bona relació".

Colell també ha valorat molt positivament el retorn de Pedro Almodóvar a l'acadèmia: "Em sembla magnífic perquè l’admiro moltíssim, el considero un geni i ha fet molt pel nostre cinema i per a la cultura espanyola". "Trobo molt elegant que hagin tornat abans de les eleccions", diu. "Penso que deurien valorar que les dues candidatures podien fer una gran feina. Per això han decidit tornar abans que guanyés una de les dues".

stats