Cultura 19/05/2012

Julio Iglesias actuarà davant el jutjat que el busca i no el troba

Farà un concert a pocs metres del jutjat número 19 de València que intenta localitzar-lo per l'afer dels 6 milions lliures d'impostos que va cobrar de l'Institut Valencià d'Exportació

Ara/efe
2 min
El cantant Julio Iglesias / ARA

BarcelonaEl 7 de juliol Iglesias actuà al Palau de les Arts de València, a pocs metres de distància del jutjat d'instrucció número 19, que fa temps que intenta localitzar el cantant per notificar-li una citació judicial, informa el diari Levante.

El cas en què l'artista ha de declarar està relacionat amb la investigació d'un cas d'una suposada malversació de fons públics, falsedat documental i delicte fiscal per la signatura i execució d'un contracte amb l'Institut Valencià d'Exportació. Per aquest contracte, el cantant va cobrar almenys 6 milions d'euros lliures d'impostos per ser la imatge del País Valencià.

Curiosament, és la segona visita que Iglesias fa al País Valencià en menys d'un any. El juliol del 2011 va actuar a Gandia, però Luis Carlos Presencia Rubio, el titular del jutjat, va rebutjar la petició de l'acusació popular d'aprofitar la gira espanyola del cantant per entregar-li la citació judicial. El jutge va argumentar que era impossible fer-li arribar la notifiació perquè el fet que l'artista actuï en un lloc "no vol dir que el testimoni es trobi en aquell lloc abans o després de l'actuació i per desconeixement del lloc on s'allotja i dels seus horaris".

El preu de les entrades del concert que oferirà Julio Iglesias al Palau de les Arts podria arribar als 200 euros. La promotora va justificar l'elevat preu de les localitat adduint que l'aforament del Palau de les Arts, 1.500 butaques, és el mateix que el de la zona VIP d'altres sales més grans on actua el cantant i als costos de la producció. El preu de les entrades del concert que oferirà al Liceu al juliol és de 245 euros.

Esquerra Unida del País Valencià qualfica la situació d'esperpèntica

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià a les Corts valencianes, Ignacio Blanco, qualificat la situació d'"esperpèntica" i de ser una "autèntica presa de pèl" i ha reclamat en un comunicat que el Palau de les Arts posi el cantant a disposició de la justícia. "Algú va dir que la justícia era una presa de pèl, però en aquest cas és Julio Iglesias qui s'està burlant de la justícia" ha afirmat Blanco, abans d'instar el Palau de les Arts, com que és una institució pública " a col·laborar amb la justícia posant el cantant a disposició del jutjat per a que deixi d'escapolir-se de la justícia espanyola".

El diputat ha recordat que aquesta mateix situació ja es va produir l'estiu passat quan el cantant va actuar a Gandia, pagat per l'ajuntament d'aquesta localitat. "És absolutament surrealista que estigui en parador desconegut per a l'Administració de justícia i que al mateix temps actuï pagat amb fons públics al davant del jutjat que l'intenta localitzar. Qualsevol pot pensar que si no fos un cantant famós i ben relacionat, ja se l'hauria citat sense excuses", ha afegit.

stats