Cinema
Cultura 15/10/2011

Kevin Smith guanya el festival de Sitges

'Red State' es proclama vencedora del 44è Festival de cinema fantàstic de Sitges. 'Attack the block!' és l'altra gran triomfadora del palmarès

Xavi Serra
2 min
Kevin Smith canvia la comèdia per la violència

SitgesRed state, la nova pel·lícula del nord-americà Kevin Smith, ha sigut la guanyadora de la 44a edició del Sitges Festival Internacional de cinema fantàstic de Catalunya. La pel·lícula, un thriller d'acció amb elements de terror, parteix del segrest d'uns adolescents per part d'una secta de fanàtics cristians per explicar una història molt fosca i violenta sobre fonamentalisme cristià a l'Amèrica profunda amb girs inesperats i canvis de registre molt radicals. Michael Parks, un dels protagonistes de la cinta, on interpreta el predicador líder de la secta, ha guanyat el premi al millor actor.

Quim Casas, membre del jurat, ha defensat el premi de Red State: "La pel·lícula connecta molt bé amb els temes que sempre ha tractat Kevin Smith, però a través d'un retrat molt punyent i dur de certs aspectes molt vigents de la realitat nord-americana". Juan Antonio Bayona, també membre del jurat, ha afegit que "l'injust tractament" de la pel·lícula als Estats Units, on el mateix director s'ha vist obligat a distribuir ell mateix el film, ha influït en el premi. "Red state et porta a llocs que no t'esperes" remarcava Bayona, "i això sempre resulta incòmode per al públic".

Attack the block!, la comèdia de Joe Cornish sobre uns adolescents que defensen el seu barri contra un invasors alienígenes, també marxa del festival amb una bona collita de premis: el premi especial del jurat, el premi a la millor banda sonora, el premi del públic i el premi José Luis Guarner de la crítica.

The yellow sea, una de les grans favorites del palmarès, s'ha endut el premi al millor director, el coreà Na Hong-jin. Altres premis de la secció oficial han anat a parar a Another earth (millor actriu), The woman (millor guió), Hell (millor fotografia), Eva (efectes especials) i Livide (disseny de producció).

La llista completa dels guardonats es pot consultar aquí.

stats