Moda
Cultura 02/02/2011

Krizia Robustella, doble guanyadora del 080

El jurat ha valorat que les col·leccions de la dissenyadora sintetitzen l'esperit de la moda catalana

Redacció
1 min
'Exoskeleton', de Schipper/Arques

BarcelonaKrizia Robustella ha guanyat el premi Mentos a la millor col·lecció d'home i de dona de la passarel·la 080. El jurat ha considerat que les seves creacions sintetitzen l'esperit de la moda catalana, segons ha explicat el director de comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens. L'entrega de premis –dotats amb 10.000 euros per a cada col·lecció– ha tancat la setena edició del 080.

L'última jornada l'ha obert el dissenyador arabo-anglès Omar Kashoura, reconegut el 2010 amb el New Generation Designer, atorgat pel Britisth Fashion Council. La seva col·lecció es defineix per les línies elegants i ajustades, amb un cert aire dels 50-60 i detalls pseudomilitars a la indumentària (com els cinturons i els tirants).

L'ha seguit Celia Vela, una habitual del 080 de fa sis anys, que ha presentat una col·lecció molt colorista; les rebeques estampades amb quadres renaixentistes han satisfet els assistents.

Schipper/Arques ha desfilat una hora més tard del previst amb una posada en escena arriscada. Les cotilles han estat les protagonistes; al costat d'aquestes peces boniques però d'aparença poc pràctica, la marca n'ha proposat de més portables. Mentre tenia lloc la desfilada, un dels dissenyadors ha desvestit una model amagada sota una màscara animal, li ha tret la cotilla, les venes que li oprimien el pit i l'ha vestit de nou, amb una estructura molt vistosa.

Manuel Bolaño, guanyador de l'última edició del 080, ha imaginat la dona com a amazona. Ha optat per les faldilles molt llargues i ha incorporat unes grans ombreres, que deformaven la figura. Ha tancat la desfilada Yiorgos Eleftheriades, que ha redissenyat el luxe en el vestir del dia a dia.

stats