CULTURA
Cultura 26/04/2012

L'Ajuntament de Salamanca demana que no surtin més 'papers' de l'Arxiu

Wert creu que la totalitat dels 'papers' del Centre Documental de la Memòria Històrica arribarà a Catalunya abans del 30 de juny

Efe
1 min

SALAMANCAL'Ajuntament de Salamanca ha demanat avui que no surtin més 'papers' del Centre Documental de la Memòria Històrica "fins que es pronunciï el Tribunal Constitucional sobre la llei". Aquesta petició es produeix després que el ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, hagi dit en una reunió amb el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, que creu que la totalitat dels 'papers' de l'Arxiu de Salamanca arribaran a Catalunya abans del 30 de juny.

L'Ajuntament de Salamanca, que sempre es va mostrar contrari a la sortida de documents de l'antic Arxiu de la Guerra Civil, ha assenyalat que hauria de convocar-se el Patronat del Centre Documental de la Memòria Històrica "abans d'aprovar-se el trasllat de nous documents". També ha defensat que abans de retornar més documents "hauria d'aclarir-se també si els enviaments ja realitzats compleixen la llei". D'altra banda, "El govern ha de verificar, així mateix, si els documents que es van a lliurar a Catalunya compleixen la llei de forma rigorosa", ha afegit el consistori de Salamanca.

stats