CINEMA
Cultura 21/06/2012

L'Acadèmia del Cinema tem que la modificació de la llei del cinema pugui anar en contra del català

La junta directiva subscriu les declaracions de Mascarell i destaca que la denúncia de la CE només afecta un sol article

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari de la junta directiva de l'Acadèmia del Cinema Català, Pere Armengol, ha afirmat aquest dijous que la institució subscriu les declaracions del conseller Mascarell, que ha destacat, en paraules d'Armengol, que la denúncia "només afecta un article dels més de 200 i escaig" que recull la normativa. "Ens preocupa tot el que pugui anar en contra de la promoció de la nostra llengua i la idea que potser el castellà està discriminat, o altres llengües europees", ha assegurat Armengol, que ha afegit que no saben "quins interessos hi ha al darrere" i que caldrà "veure quines conseqüències" pot tenir la denúncia. Segons ell, dependrà de "l'aplicació pràctica" de la possible modificació.

Armengol ha afirmat en una entrevista telefònica amb l'ACN que encara és aviat per poder valorar les conseqüències que el greuge denunciat per la Comissió Europea tindrà a nivell pràctic. Segons ell, han de ser els representants polítics els que han de decidir sobre el tema fent ús del "sentit comú".

Aquesta reacció arriba després que la Comissió Europea hagi denunciat que la llei del cinema discrimina les pel·lícules de fora de l'estat espanyol, perquè considera que l'article 18 vulnera la lliure competència, ja que obliga les productores de fora de l'Estat a doblar o subtitular la meitat dels films que s'estrenen a Catalunya. En canvi, es queixen que aquesta obligació no s'aplica a les productores espanyoles de fora de Catalunya.

stats