Música
Cultura 30/08/2012

L'Acústica arrenca amb rumba i poesia

Gertrudis van inaugurar el festival de Figueres amb un homenatge a J.V. Foix

Acn
2 min
Gertrudis / JORDI OSET

FigueresL'onzena edició del Festival Acústica de Figueres va començar dimecres a la nit amb el concert grup de rumba Gertrudis, que van posar música a poemes de J.V. Foix com a homenatge en l'any de commemoració del 25è aniversari de la mort del poeta. A l'escenari del claustre de l'IES Ramon Muntaner, i davant de centenars d'espectadors, Gertrudis van cantar poemes com 'Són les ales d'un corb!', 'Pepa la lletera' o 'Mil ales rosa cobrien el cel'. També van interpretar un poema inèdit cedit per la Fundació Foix.

"Foix és una d'aquelles persones amb qui connectes, tot i que hagi viscut fa molts anys", va explicar des de dalt l'escenari el cantant de Gertrudis, que va detallar que l'idil·li entre el grup i Foix ha sigut un camí "ple de casualitats".

Després de deu anys programant concerts en format acústic d'artistes de primera línia i d'artistes emergents, i de convocar més de 45.000 persones en la darrera edició, el Festival Acústica inaugura dècada amb novetats i apostes de futur. En aquesta línia neix l'Acustiqueta, un festival per als més menuts, una oferta cultural paral·lela diürna que implica museus (Museu Dalí, Museu del Joguet i Museu de l'Empordà), restaurants i hotels. A part d'això, aquest any també s'estrena el projecte Factoria Acústica, un nou concepte de produccions musicals i sinergies que inaugura la cantant de Morcheeba, Skye Edwards.

El festival durarà fins diumenge i acollirà més de 40 actuacions en sis escenaris al voltant del Museu Dalí. Cal destacar dues produccions que només es podran veure al festival: l'espectacle audiovisual Homenatge a Francesc Pujols, a la plaça Museu Dalí, que firma l'ex Fura dels Baus Franc Aleu, i l'espectacle de cloenda de l'Acústica, que enguany serà un concert per celebrar del 30è aniversari del Museu del Joguet, en què Pascal Comelade dirigirà una gran orquestra de joguines que comptarà amb la col·laboració especial de Gerard Quintana, Albert Pla i Enric Casasses.

stats