Cultura 05/12/2012

L'Ajuntament de Barcelona penja a la xarxa la Carta Arqueològica de la ciutat

Els més de 3.000 punts d'interès arqueològic que conté van des del jaciment prehistòric del Morrot, a Montjuïc, fins als refugis antiaeris de la Guerra Civil

Efe
1 min
Captura de la portada del web de la Carta arqueològica de Barcelona / ARA

BarcelonaEls ciutadans podran consultar la Carta Arqueològica de Barcelona a través d'Internet, segons el projecte que ha presentat aquest dimecres el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana. La Carta Arqueològica de Barcelona és un inventari del passat històric de la ciutat que té com a objectiu oferir un conjunt d'informació unificada que recull tota la documentació del patrimoni arqueològic de la ciutat. La Carta és un document orientat a l'anàlisi, el diagnòstic i l'avaluació del subsòl i del patrimoni construït.

El marc cronològic de les restes que estan documentades comprèn des de la Prehistòria fins a la Guerra Civil Espanyola. Un altre dels elements destacats de la Carta Arqueològica és que ha incorporat els nuclis antics de tots els pobles annexionats a Barcelona a finals del segle XIX i principis del XX, com Sant Andreu, Horta i Gràcia.

stats