SAN MIGUEL PRIMAVERA SOUND 2012
Cultura 31/05/2012

L'Arc de Triomf s'omple amb el pròleg del Primavera Sound

The Wedding Present van revisar el disc 'Seamonsters' en una jornada que va acabar amb el festiu directe de Black Lips

Xavier Cervantes
2 min
L'Arc del Triom durant l'actuació dels britànics The Wedding Present, dimecres/ Jordi Pizarro

BarcelonaEl canvi d'ubicació del pròleg de Primavera Sound ha sigut un encert. La part central del passeig Lluís Companys de Barcelona, amb capacitat per a més de 10.000 persones, pràcticament es va omplir ahir durant els concerts gratuïts de The Wedding Present, The Walkmen i Black Lips.

La jornada va començar a les sis de tarda amb l'actuació del trio No More Lies, de Sant Feliu de Guíxols, que van rememorar el hardcore contundent però melòdic que van desenvolupar en la primera meitat dels anys 2000. No hi havia massa públic quan van acabar però sí quan va sortir a l'escenari Jeremy Jay. Polit com la seva música, el californià va presentar el seu últim àlbum, 'Abandoned apartments' amb l'empenta justa. El seu pop sintètic té més suc del que va exhibir en directe.

A les vuit va arribar el torn dels britànics Wedding Present, dirigits per David Gedge. L'objectiu del quartet era dedicar-se un homenatge: revisar el disc 'Seamonsters' (1991). El principal obstacle era la formació actual de la banda, perquè Gedge és l'únic que va participar en la gravació d'aquell àlbum produït per Steve Albini. El concert va engegar a mig gas, com si el grup no acabés de creure en el so de les cançons. Quan les guitarres de Gedge i Patrick Alexander van començar a dialogar en peces com 'Corduroy', l'actuació va fer un salt endavant que el public va agrair ovacionant el grup, sobretot en el tram final.

El públic continuava arribant a l'Arc de Triomf quan van tocar els nord-americans The Walkmen, que fa poc han publicat l'àlbum 'Heaven'. El seu cantant, Hamilton Leithauser, va exercir de 'frontman' capaç de mantenir tot sol la tensió d'un rock 'indie' que cada vegada té més seguidors. La nit va acabar amb el festiu directe dels nord-americans Black Lips, una banda tan populista com efectiva que, això sí, resulta més atractiva en escenaris més petits.

stats