CLÀSSICA
Cultura 14/07/2012

L'Auditori "liderarà" el Festival de Música Antiga de Barcelona

X.c.
2 min
Joaquim Garrigosa va ser nomenat director de L'Auditori al mes de març.

BARCELONA.El Festival de Música Antiga de Barcelona, creat el 1977, va ser un dels damnificats per les retallades i la reducció de patrocini privat que afecten els equipaments musicals, fins al punt que l'edició del 2012 no s'ha celebrat. Al mes d'abril L'Auditori va anunciar que treballaria en la reformulació del festival, amb el propòsit de retornar-lo al calendari musical l'any que ve.

Aquest canvi comença a fer camí. Joaquim Garrigosa, director de L'Auditori, va confirmar ahir que "impulsarà i liderarà el procés de recuperació" del festival. Garrigosa va explicar que L'Auditori està buscant acords amb altres equipaments com el Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu i el CaixaForum per tirar endavant un projecte que volen que sigui "un festival de ciutat". De moment s'ha iniciat un diàleg que haurà de conduir a la confecció d'una programació consensuada.

Potenciar el caràcter nacional

Durant un esmorzar de premsa organitzat per comunicar les línies estratègiques de L'Auditori, Garrigosa va recordar que un dels objectius prioritaris és "potenciar el caràcter nacional" de l'equipament. "Ha de ser vist com l'auditori nacional i ha de promoure la presència d'intèrprets i compositors catalans -va dir Garrigosa-. També ha d'accentuar el compromís amb els talents emergents del país mitjançant la creació d'un circuit compartit amb els principals auditoris catalans amb una programació estable".

Tal com ja va avançar el 27 d'abril, en la presentació de la temporada 2012-2013, Garrigosa va insistir ahir en la necessitat d'aprofundir en la "internacionalització" de L'Auditori i en la "creació de nous públics" amb una nova modalitat de preus i abonaments que serà efectiva en l'exercici 2013-2014. Garrigosa també va manifestar que espera que "a la tardor" sigui nomenat el nou director del Museu de la Música, sense cap visible des de fa més d'un any.

stats