Política Cultural
Cultura 29/04/2011

L'Auditori tindrà nou director el maig

Generalitat i Ajuntament escolliran el nou director de l'Auditori d'entre els 29 candidats que es van presentar al concurs, que va quedar desert

Efe
2 min

BarcelonaEl Departament de Cultura de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona escolliran el nou director general de l'Auditori el mes de maig vinent, entre els 29 candidats que es van presentar al concurs públic, que va ser declarat desert pel jurat.

A l'acte de presentació de la temporada 2011-12 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC), els representants de les dues administracions han exhibit algunes diferències en la forma d'afrontar la crisi, oberta després que el jurat declarés desert el concurs.

El secretari general de Cultura i vicepresident de l'Auditori, Xavier Solà, ha assenyalat que "potser no vam ser clars en el sistema de selecció o ens vam equivocar amb el comitè de selecció, perquè resulta estrany que quedés desert quan s'havien presentat 29 candidats".

Solà ha assegurat que no esperaran que passin les eleccions municipals i ha anunciat que "aquest mes de maig ho deixarem resolt, perquè ajornar-lo seria admetre que el nomenament obeeix a una raó política, i en realitat cal guiar-se per qüestions artístiques i culturals".

El representant de la Generalitat considera que "no és el moment de tornar a fer un nou concurs, perquè podria posar en crisi el propi fenomen del concurs que tan encertadament va impulsar l'Ajuntament en diferents equipaments de la ciutat".

Segons el seu parer, almenys un dels 29 candidats podria ser útil per tirar endavant d'aquesta situació.

Solà pensa que optar ara per una doble figura de gerent i director artístic, com ha apuntat el delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, seria canviar les regles del concurs, que fixaven un perfil determinat, similar al de president sortint, Joan Oller, actualment director del Palau de la Música.

El secretari de Cultura considera, en última instància, que "el concurs no va quedar desert, perquè el jurat va elevar la seva proposta, però l'òrgan d'administració de l'Auditori, que és qui contracta, encara no s'ha pronunciat".

stats