PATRIMONI
Cultura 19/07/2012

Catalonia Sacra, la marca turística de l'Església per divulgar el seu patrimoni

Les deu diòcesis catalanes volen fomentar les visites a 333 parròquies de tot el país, entre catedrals, basíliques, monestirs, parròquies i ermites

Ara / Efe
1 min
Barcelona ja prohibeix la circulació d'autocars turístics davant de la Sagrada Família

BarcelonaLes deu diòcesis de l'Església catòlica a Catalunya han creat una denominació turística pròpia, Catalonia Sacra, per tal d'impulsar un projecte de divulgació del seu extens patrimoni cultural i fomentar les visites a 333 esglésies, entre catedrals, basíliques, monestirs, parròquies i ermites.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, han presentat avui aquest projecte en un acte a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, al qual han assistit també els bisbes d'Urgell, Lleida, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. "La divulgació del patrimoni arquitectònic i religiós és també un bon instrument per a l'evangelització", ha ressaltat el cardenal Sistach.

Per impulsar el projecte Catalonia Sacra, els deu bisbats han creat un web on s'ofereix tota la informació sobre les visites, horaris, possibilitats de concertar visites guiades i fins i tot enllaços per trobar allotjaments o altres llocs d'interès a prop de les esglésies.

stats