Publicitat
Publicitat

CLÀSSICA

L'Òpera de Viena també haurà de retallar: 10 milions d'euros

El director d'un dels grans temples de la clàssica afirma que "no és realitzable" perquè l'òpera ja ven el 100% de les localitats. El centre rep d'ajuts 56 milions d'euros, la meitat del seu pressupost.

L'Òpera de Viena es veurà també afectada per les retallades i haurà de buscar la forma d'estalviar 10 milions d'euros per any, una exigència del Govern austríac anunciada pel responsable musical de l'escenari vienès , Franz Welser - Möst .

El responsable vienès ha dit en una entrevista que  l'agència APA avança avui que ho considera "no realitzable " .
" No se'ns ha explicat com podem aconseguir-ho, ja que l'Òpera Estatal de Viena és una institució amb una gestió molt eficaç" , ha explicat el músic i director d'orquestra . La petició de retallar el pressupost a un dels principals temples de la música clàssica ha arribat directament de Maria Fekter , la ministra de Finances d'Àustria . Segons Welser - Möst , amb gairebé el 99 per cent de venda de localitats , l'escenari vienès té poc marge per augmentar els ingressos . " D'alguna manera , sembla que es penalitzen els resultats" , apunta en aquesta entrevista .

Welser - Möst recorda que institucions com la seva, la Filharmònica de Viena o el Festival de Salzburg són líders mundials i el millor de la marca Àustria al món . "Arribar fins a dalt és difícil . Mantenir- és notablement més difícil" , adverteix el músic .

L'Òpera de Viena rep una subvenció pública de 56,4 milions d'euros , aproximadament la meitat del seu pressupost . L'any passat , una comissió va establir que l'escenari vienès té la capacitat d'estalviar 6,7 milions d'euros  fins al final de la temporada 2014-2015. Per a comparacions: el pressupost del Gran Teatre del Liceu de Barcelona per al 2012-2013 era de 45,6 milions d'euros, dels quals 20,1 els aporten les administracions públiques. La retallada ha sigut de
2,8 milions

Les

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT