Cultura
Cultura 18/11/2011

L'hiperactiu i descarat Elvis és el protagonista de la primera sèrie catalana de novel·la gràfica infantil

La Galera pública 'Jo, Elvis Riboldi', una novel·la que explica les aventures surrealistes d'un nen a les antípodes dels típics personatges de conte

Sílvia Marimon
1 min
Elvis Riboldi

BarcelonaL'Elvis Riboldi segurament mai podria protagonitzar una pel·lícula de Disney. Ni tothom l'estima molt ni el món li somriu. Ell ho intenta, de bon cor, però tot li surt al revés. A l'escola el marginen o s'automargina. L'Elvis, com el fill de Jaume Copons, un dels autors de Jo, Elvis Riboldi, és hiperactiu. És molt inquiet, aventurer i aficionat a la fotografia. I davant la incomprensió general, un dia, amb el seu inseparable amic Boris, decideix fer com Cosimo di Rondò, el protagonista del Baró Rampant, d'Italo Calvino, i instal·lar-se dalt d'un arbre. Aquesta és tan sols una de les moltes aventures, força surrealistes, que li passen a aquest nen rebel que s'ho qüestiona tot, navega per Facebook i li agrada AC/DC.

Ell és el protagonista de Jo, Elvis Riboldi, que acaba de publicar La Galera. Darrera el nom del seu autor, Bono Bidari, que en realitat és un pseudònim, s'amaguen l'il·lustrador Òscar Julve i tres guionistes amb àmplia experiència en el món de la televisió infantil: Jaume Copons, Ramon Cabrera i Daniel Cerdà. Aquesta novel·la, la primera d'una sèrie, a l'estil de Diari de Greg, és la primera feta per autors i il·lustradors catalans i adreçada a un públic infantil.

stats