TEATRE
Cultura 13/09/2011

L'edifici de La Seca reobre com el nou Espai Brossa

El teatre ampliarà els gèneres amb noves disciplines, com la poesia, el circ, la dansa i les arts visuals. Hermann Bonnín alerta de la necessitat d'augmentar el pressupost de la sala.

Laura Serra
1 min
La Seca és el nou Espai Brossa

BARCELONAL'Espai Brossa ha presentat aquest dimarts la seva programació, seguint els mateixos eixos que practicaven a la petita sala d'Allada Vermell: transversalitat i innovació. I ho ha presentat a la nova sala La Seca, ubicada al carrer Flassaders, 40, al Born, té capacitat per 120 butaques i tres sales complementàries a la principal on, a la llarga, s'hi podrien fer residències de creació, exposicions i tallers pedagògics. A més, també s'hi hauria d'obrir un bar. Malgrat això, el desconeixement sobre el pressupost de què disposarà el teatre (només es coneixen en concret l'aportació de 125.000 euros de l'Ajuntament i encara s'ha de negociar amb la Generalitat) ha fet néixer el projecte a poc a poc.

La programació arrenca per la Mercè amb les clàssiques 12 hores de màgia. Després la temporada arrenca amb doble sessió: un muntatge poètic de Marta Angelat, titulat Nadir, i el circ dels Rococó Bananas. Entre els noms destacats de la programació hi ha les dues produccions pròpies: els joves de moda, Nao Albet i Marcel Borràs amb La monja enterrada en vida o Secrets d'aquell convent de Jame Piquet i el muntatge de creació Pallarina, poeta i puta de Dolors Miquel, Mar Gómez i Magda Puyo. La literatura també hi tindrà un gran pes, amb una obra sobre Fernando Pessoa, El darrer triangle de Joan Brossa, una altra sobre Vázquez Montalbán l'Ontologia general dels Accidents Polipoètics i un cicle dedicat a dues obres de Josep Pedrals.

stats