Cinema
Cultura 02/08/2011

Els nous films d'Isaki Lacuesta i Manuel Huerga seleccionats pel Festival de San Sebastià

El gironí presentarà 'Los pasos dobles' i 'El cuaderno de barro', tots dos amb Miquel Barceló. El director de 'Salvador' estrenarà '14 d'abril. Macià contra Companys', que recrea l'enfrontament entre els dos presidents de la Generalitat republicana. Els alumnes de l'Escac presentaran el seu film col·lectiu, 'Puzzled love'.

Redacció
1 min
'Los pasos dobles', d'Isaki Lacuesta

BarcelonaEl Festival de Sant Sebastià ha fet oficial avui la programació espanyola del festival, que inclou títols de directors catalans com Isaki Lacuesta o Manuel Huerga. El primer presentarà a la secció oficial del festival Los pasos dobles, un llargmetratge de ficció rodat a Mali que va inspirar la figura de l'escriptor i pintor François Augiéras, en el qual ha col·laborat Miquel Barceló, i a la secció paral·lela Zabaltegui-Especiales el documental El cuaderno de barro, sobre el treball artístic de l'artista mallorquí al continent africà. Huerga, per la seva part, presentarà també a Zabaltegui-Especiales el llargmetratge 14 d'abril. Macià contra Companys, una reconstrucció dels fets que enfrontaren els dos presidents de la Generalitat durant la proclamació de la República. Pere Ponce, Eduard Fernández, Fermí Reixac i Joel Joan són alguns dels actors que hi participen.

Lacuesta competirà a la secció oficial amb el nou film d'Enrique Urbizu, No habrá paz para los malvados, el nou thriller del director de La Caja 507, que compta amb Helena de Miquel en un dels papers principals, i també amb La voz dormida, en què Benito Zambrano adapta la novel·la homònima de Dulce Chacón.

A Zabaltegui, finalment, es podrà veure també el film col·lectiu realitzat per 13 alumnes de quart curs de l'escola de cinema ESCAC, Puzzled love, cadascun dels quals ha dirigit un segment de la pel·lícula; el projecte de ciencià-ficció casolana de Nacho Vigalondo Extraterrestre; el nou llarg de David Trueba, Madrid, 1987, amb José Sacristán i María Valverde; i l'adaptació del Premi nacional de còmic Arrugas en el film homònim d'animació dirigit per Ignacio Ferreras.

stats