Música
Cultura 27/05/2012

Lady Gaga cancel·la el concert a Indonèsia per amenaces dels integristes

S'havien exhaurit les 52.000 entrades que hi havia a la venda a Jakarta, però els musulmans la consideren un mal exemple per als joves del país. Ella respon a Twitter: "No hi ha res de sant en l'odi"

Ara
1 min
Dones musulmanes protesten contra el concert de Lady Gaga a Indonèsia / EFE

BarcelonaLa cantant nord-americaca Lady Gaga ha cancel·lat definitivament el concert que havia de fer a Jakarta el 3 de juny per amenaces dels grups integristes islàmics, que consideren els seus vestits i els seus moviments de ball són un mal exemple per als joves. El Front de Defensors de l'Islam (FPI), una organització radical indonèsia, havia acusat a l'autora de 'Bad Romance' de contenir "versos satànics" i promoure la pornografia. El portaveu de l'Indonesian Ulema Council, que agrupa tots els grups musulmans, havia dit que "el concert intenta destruir la moral de la nació".

La cantant ja ha actuat a la gira asiàtica a Manila i Bangkok, però per actuar a Jakarta encara no tenia permisos perquè la policia volia que rebaixés el to irreverent i el vocabulari sexi del xou. Per això els representants de l'artista han cancel·lat el concert, per seguretat. Al 'Jakarta Post', l'advocat dels organitzadors diu que "no només es tracta de la seva seguretat sinó de la dels que la van a veure". La cantant ha dit a Twitter: "No hi ha res de sant en l'odi".

S'havien venut les 52.000 entrades disponibles en el país més gran de majoria musulmana de tot el món (un 85% dels 240 milions d'habitants del país). Havia d'actuar a l'estadi Bung Karno de Jakarta, el més gran de la seva gira per aquell continent.

stats