Cinema
Cultura 03/02/2012

L'ajuntament de Tarragona posa fi al Festival REC

El consistori municipal retira el suport al festival de cinema de la ciutat, que enguany és Capital de la cultura catalana

Ara
1 min
Una imatge de l'edició del 2010 del Festival REC

Tarragona"Aquesta primavera serà la primera des de fa 11 anys sense Festival REC a Tarragona". Amb aquestes paraules, director del certamen Xavier Garcia Puerto ha comunicat a través d'una nota que el Festival REC de Tarragona no se celebrarà el 2012. El motiu és la retirada de la totalitat de la participació econòmica de l'Ajuntament de Tarragona en el festival. Garcia Puerto afegeix en la nota que el consistori encara no ha fet efectiu el pagament "d'una important quantitat econòmica" corresponent a l'edició del 2011, posant el festival en "una situació límit" que fa inviable organitzar una nova edició.

La decisió de l'Ajuntament es produeix el mateix any en què Tarragona és Capital de la cultura catalana, i després que la regidoria de Cultura considerés el Festival REC com un dels esdeveniments de referència en calendari cultural de la ciutat, amb una xifra consolidada de públic al voltant dels 10.000 espectadors.

Amb 11 edicions realitzades, el REC era una de les cites més importants del circuit català de festivals, competint en prestigi i influència amb esdeveniments d'un pressupost molt superior. L'aposta per la innovació audiovisual es traduïa en una selecta competició d'operas primas, diferents seccions de curtmetratges, l'innovador concurs de Live Cinema, un Seminari educatiu, la recuperació de clàssics de l'avantguarda amb música en viu i llarg seguit d'activitats que inclouen concerts, projeccions a la fresca en diferents espais de la ciutat, exposicions, cicles temàtics i projeccions especials per al jovent.

Malgrat tot, l'entitat organitzadora del Festival, PLAY acció cultural, ha anunciat que no es dissol i que continuarà "buscant vies i possibilitats d'organitzar activitats i produccions culturals, a la ciutat de Tarragona o a qualsevol altra espai".

stats