TEATRE
Cultura 16/04/2013

L'ajuntament no rehabilitarà el Teatre Arnau: el treurà a concurs

El consistori va comprar l'edifici el 2011 però no pot pagar la inversió de 10 milions d'euros, per això oferirà una concessió a "50 anys" a qui el posi en marxa

Efe
1 min
Barcelona, absent(a)

BarcelonaEl tinent d'alcalde de Cultura de l'ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha descartat que el consistori realitzi la rehabilitació del Teatre Arnau, que va adquirir el 2011, i ha assenyalat que estan buscant "un tercer" que faci la inversió milionària a canvi d'una "concessió a molt llarg termini". Ciurana ha estimat en uns 10 milions d'euros la inversió necessària per dur a terme una reforma integral del Teatre Arnau, al Paral·lel, per garantir la seva conservació i adequar l'espai als requeriments actuals d'aforament i seguretat.

El tinent d'alcalde ha explicat que l'Ajuntament està disposat a oferir una concessió "a molt llarg termini, a 50 anys" a un tercer i que la traurà a concurs públic quan li consti que hi ha algú en el sector cultural empresarial barceloní interessat en aquesta "oportunitat".

Malgrat l'oposició del govern municipal, la comissió de Cultura de l'ajuntament de Barcelona ha aprovat avui gràcies al vot de tots els grups de l'oposició una proposició socialista que l'insta a presentar una proposta de futur per al teatre Arnau. Aquesta proposta, que el govern municipal ha de presentar en la pròxima comissió de Cultura, ha d'incloure la previsió d'obres, el calendari i els objectius i prioritats en matèria de continguts per a revitalitzar aquest teatre.

stats