PATRIMONI
Cultura 11/06/2012

L'alcalde de Roma busca un patrocinador per restaurar la Fontana di Trevi

Ja s'ha fet l'operació amb el Coliseu: la casa de sabates Tod's hi inverteix 25 milions d'euros a canvi de poder utilitzar comercialment la imatge del monument durant 15 anys

Efe
1 min
Fontana di Trevi

RomaAquest cap de setmana s'han desprès alguns fragments de les decoracions de la Fontana di Trevi i s'ha hagut d'acordonar la zona. Aquest dilluns l'alcalde de Roma, Gianni Alemanno, ha anunciat que, igual que ha passat amb el Coliseu, s'està pensant en buscar un patrocinador per restaurar la famosa font monumental.

"Al Coliseu esperem que comenci la restauració a l'estiu, però també la Fontana di Trevi necessita algunes intervencions i també en aquest cas podria haver-hi un patrocini que permeti assegurar la integritat de la font", ha explicat Alemanno als mitjans de comunicació italians. Al famós amfiteatre Flavi, la casa de calçat italiana Tod's hi destinarà 25 milions d'euros per a la seva restauració a canvi del dret exclusiu sobre l'ús comercial durant quinze anys de la imatge del monument.

L'última restauració de la Fontana de Trevi es va fer el 1990 i després es va realitzar una altra intervenció de manteniment el 2000, per la qual cosa consideren que és urgent un nova operació. La font va perdre trossos del lateral esquerre i el fragment més gran dels despresos és de vuit per vuit centímetres, segons han informat des de l'ajuntament.

stats