Cinema
Cultura 18/05/2011

Lars Von Trier es disculpa per haver dit que simpatitza amb Hitler

El director ha dit avui a Canes que "Hitler no és un bon tipus, però l'entenc"

Redacció
1 min
Lars Von Trier amb Kirsten Dunst a Canes

BarcelonaLes ànsies de polèmica perden Lars Von Trier. Avui, durant la roda de premsa de presentació del seu film Melancolía, a Canes, ha expressat certa empatia per Adolf Hiler. Aquestes han sigut les seves paraules: “Entenc Hitler, encara que entenc que va fer coses equivocades, esclar. Només estic dient que entenc l'home, no és el que anomenaríem un bon tipus, però simpatitzo una mica amb ell". Aquesta sortida per la tangent ha vingut a tomb quan li han preguntat pel seu acostament al judaisme.

La seva argumentació per justificar aquestes declaracions ha sigut que “durant molt temps vaig pensar que era jueu i estava content. Després vaig comprendre que no ho era. Volia ser jueu però en realitat em vaig adonar que era un nazi perquè la meva família era alemanya, la qual cosa també m'agradava “.

Al final ha intentat suavitzar l'exabrupte dient que “no estic a favor de la Segona Guerra Mundial ni estic en contra dels jueus". Però la polèmica ja havia esclatat.

Això ha sigut aquest matí. Fa pocs minuts, Von Trier ha fet circular entre la premsa aquest comunicat de disculpa: “Si he ferit algú aquest matí per les paraules que he dit a la roda de premsa, em disculpo sincerament. No sóc antisemita ni tinc cap mena de prejudici racial, i tampoc sóc un nazi”.

stats