Cultura 22/06/2011

L'artista xinès Ai Weiwei, alliberat

L'artista xinès Ai Weiwei ha estat alliberat sota fiança avui "per la bona actitud de confessar els seus delictes" i degut a les malalties cròniques que pateix

Redacció
1 min
L'artista xinès Ai Weiwei

Barcelona"Estic bé. Torno a estar a casa. I sóc lliure. Però no puc parlar, si us plau enteneu-ho". Aqmb aquestes paraules Ai Weiwei ha confirmat el seu alliberament a través de la versió digital del diari alemany Bild.

Malgrat que el govern xinès ha reiterat que el va detenir per un suposat delicte econòmic, la família creu que la detenció està vinculada amb l'activisme de l'artista, present tant a la seva obra com a la seva vida pública. Weiwei és l'artista xinès més conegut fora del país. Les seves crítiques al govern del seu país han causat problemes al govern xinès. Una de les seves obres més conegudes és Sunflower seeds, la instal·lació que va presentar a la Sala de Turbines de la londinenca Tate Modern l'octubre de 2010. La intervenció de Weiwei va consistir en omplir la sala de pipes de gira-sol de porcellana pintades a mà amb les quals volia denunciar l'explotació laboral al seu país.

Durant aquests dos mesos, museus d'arreu del món, governs i organitzacions no governamentals han demanat el seu allibertament. Un dels darrers actes de protesta va tenir lloc a la Biennal de Vènecia durant la inauguració oficial del pavelló xinès.

stats