MÚSICA
Cultura 23/05/2011

Sílvia Pérez Cruz deixa Las Migas

A finals de juliol, la cantant Sílvia Pérez Cruz deixa Las Migas per centrar-se tant en el seu projecte en solitari com en altres en què està treballant actualment. Las Migas continuen amb una nova cantant, Alba Carmona, que ja va col·laborar amb el grup en la gravació del disc i com a convidada en alguns concerts

Redacció
2 min
Las Migas

BarcelonaLa cantant Sílvia Pérez Cruz deixa el grup de flamenc Las Migas per a centrar-se tant en el seu projecte en solitari com en altres en què està treballant actualment. Las Migas, que sempre s'han caracteritzat per practicar un flamenc obert a altres gèneres, continuen amb una nova cantant, Alba Carmona, nom de referència a l'escena flamenca barcelonina, que ja va col·laborar amb el grup en la gravació del disc i com a convidada en alguns concerts.

Nascuda a Barcelona, de pares malaguenys, Alba Carmona és la primera llicenciada en cant flamenc de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Pertany a la nova fornada de flamencs. Amb amplis coneixements musicals del cante, ha combinat el flamenc amb altres estils com el jazz, la música andalusina i el clàssic. Treballa amb Carlos Saura a l’espectacle Flamenco hoy, dirigit per Chano Dominguez, on és la veu femenina. Col·labora amb Esperanza Fernandez i participa en la Flamenco Big Band de Perico Sambeat. Recentment ha rebut el premi Valor Jove de la Federació d’Entitats Andaluses a Catalunya (FECAC).

Isabelle Laudenbach, Lisa Bause, Marta Robles i Sílvia Pérez Cruz van formar Las Migas fa set anys a Barcelona. En aquest temps han fet un flamenc obert, en el qual hi tenen cabuda altres músiques. L’any passat van publicar el seu debut Reinas del Matute (2010), produït per Raül Fernandez, Refree, i editat per Nuevos Medios, que ha tingut molt bona acollida tant per part de la crítica com del públic.

Las Migas continuaran fins a finals de juliol amb la gira de presentació de Reinas del Matute, encara amb Pérez Cruz com a veu. Les dates de la gira són les següents:

24 maig. Palma de Mallorca. Festival Poesia de la Mediterrania. Teatre Principal. Sala gran. 21 h.

11 juny. Rivas Vacía Madrid. Festival Suma Flamenca. Auditorio Pilar Bardem. 21 h.

29 juny. Granada. Festival de Música y Danza de Granada. Huerta de San Vicente. Casa Museo de Federico García Lorca.

1 juliol. Cornellà de Llobregat . Parc de la Infanta. 22.30 h.

12 juliol. Cartagena. Festival La Mar de Músicas. Plaza del Ayuntamiento. 20 h.

15 juliol. Barcelona. Festival Grec Teatre Grec. Concert especial de comiat de Pérez Cruz amb la bailaora Rafaela Carrasco.

stats