ART
Cultura 04/09/2012

L'associació Art Barcelona obre la porta a joves artistes

El projecte 'Art Nou' vol donar a conèixer el potencial artístic del país amb exposicions a onze galeries

Ara / Acn
1 min
"Against the clock", obra de Carine Mathieu exposada a la galeria Kowasa

Barcelona'Art Nou' és un projecte de l'associació Art Barcelona que agremia un important nombre de galeries d'art contemporani de la ciutat. El propòsit és promoure el potencial dels joves artistes i crear noves xarxes artístiques a la ciutat, així, entre el 6 i el 21 d'aquest mes de setembre i com a activitat de pretemporada, onze galeries exposaran obres d'aquests joves.

El president d'Art Barcelona, Carlos Duran, ha comentat que les galeries d'art s'havien allunyat de la creació jove, i que feia falta tornar a apostar pels joves artistes, "el potencial dels quals difícilment entra dins del sistema", ha dit.

Així, per exemple, la galeria Ferran Cano exposarà 'El estallido silencioso', de Joan Cabrer, la galeria Fidel Balaguer acollirà 'Vestido de encaje', de Sofía Mataix, o la galeria Senda tindrà l'exposició 'Dis-rup-cions', feta per estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, entre d'altres.

L'Institut de Cultura de Barcelona ha cedit l'espai La Capella (també dedicat a l'art emergent) per a la festa inaugural i un premi de 2.000 euros per al millor artista.

stats