Art
Cultura 12/05/2011

L'autoretrat més car de Warhol

La peça s'ha adjudicat per 38,4 milions de dòlars en una subhasta a Christie's; alguns especialistes consideren que es tracta del primer autoretrat de l'artista

Reuters
1 min

Nova YorkEls autoretrats d'Andy Warhol han estat els protagonistes de la subhasta d'art contemporani de Christie's. Una de les obres s'ha venut per 38,4 milions de dòlars, fet que la converteix en l'autoretrat més car mai subhastat de l'artista.

El quadre, que data de 1964, està elaborat amb fotografies de diferents variacions de blau i segons alguns especialistes es tracta de la primera obra feta pel pare del pop art. El cabell clar de l'artista contrasta amb els tons del fons i les ulleres de sol fosques; Warhol hi apareix en quatre postures diferents, molt inexpressives. "És un dels treballs més icònics de Warhol", explicava el responsable d'art de la postguerra i contemporani de Christie's, Kohi Inoue.

L'altre autoretrat subhastat, i pel qual s'han pagat 27,5 milions de dòlars, correspon a l'últim que Warhol va pintar abans de morir. L'obra, de mides gegants, data de 1986; està feta en negre i vermell i l'artista hi apareix mirant frontalment el públic.

L'expressionisme abstracte ha estat un altre dels reclams de la jornada: s'ha venut el treball Untitled No. 17 de Mark Rothko, una peça de tons grocs i roses que "la seva propietària va adquirir directament de l'artista el 1965 i que des de llavors havia estat en una col·lecció privada".

stats