26/04/2012

L'elecció del nou director del Teatre Nacional

2 min

Les primàriesUna vegada finalitzat -el 31 de març- el termini de presentació de candidats a la direcció del Teatre Nacional de Catalunya, cal esperar la selecció del jurat format per aquest motiu i del qual ja hem parlat en aquesta columna. Per cert, la representant dels espectadors, la senyora Quintana de Oliu, hi ha renunciat i ha estat substituïda per la magistrada i directora del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Roser Bach i Fabregó.

El jurat escollirà entre tres i cinc candidats. Seran cinc, de ben segur, perquè hi ha cinc noms que curricularment és difícil que es puguin eliminar entre si. Oriol Broggi, que sembla (no és pas oficial) que és el candidat de la conselleria de Cultura, com va quedar palès dilluns, quan es va celebrar el nou pacte entre La Perla 29 i la Biblioteca de Catalunya perquè la companyia resideixi allà. Xavier Solà, secretari general de la conselleria, va anar a la festa. Hi va anar molt aviat i va marxar molt aviat. No devia tenir ganes que li fessin gaires preguntes. Solà forma part del consell d'administració del TNC. La resta són: Josep Maria Mestres (el favorit de l'actual director, Sergi Belbel), Carme Portaceli, Xavier Albertí i Joan Ollé.

I ara què Però una vegada aquest jurat decideixi, a partir dels currículums, serà el consell d'administració del TNC qui finalitzi el procés. I resulta que en aquest consell només hi ha dues persones que estiguin al cas del teatre, el director i exresponsable del Mercat de les Flors, entre altres espais, Joan Maria Gual i Jordi Font, actual director de l'Institut del Teatre. Com podran, doncs, valorar els altres onze membres del consell el projecte artístic que presentin els candidats? Quin criteri faran servir? Misteri.

' Incendis' tornarà al desembre Diumenge van acabar les funcions al Teatre Romea d' Incendis , l'obra de Wajdi Mouawad dirigida per Oriol Broggi. Incendis s'ha convertit en l'obra amb més ocupació de la temporada i probablement la primera del teatre català que ha aconseguit un cent per cent d'ocupació en totes i cadascuna de les funcions. I com que hi ha molts espectadors que s'han quedat sense anar-hi, l'espectacle tornarà molt previsiblement el desembre que ve al mateix teatre.

stats