TEATRE
Cultura 28/03/2011

Leo Bassi, imputat per injuriar els catòlics

També està imputat per delictes contra els sentiments religiosos el rector de la Universitat de Valladolid, on l'actor va fer una conferència-espectacle en què es va disfressar de Papa

Laura Serra
1 min
Leo Bassi a l'obra 'Utopia'

BARCELONAEl pallasso Leo Bassi va fer el passat 6 d'octubre una conferència-espectacle al Paranimf de la Universitat de Valladolid (UVA) organitzada per l'Ateneu Republicà titulada Les arrels judeocristianes d'Occident: un frau històric a combatre i en la qual es va disfressar de papa Joan Pau II en to burleta i crític, i va consagrar preservatius.

Les webs d'extrema dreta Libertad Digital i HazteOir.org, segons l'artista, primer van intentar boicotejar l'acte i després van acusar-lo d'haver titllat de "terroristes" tots els cristians, cosa que ell negava. Per això el 22 de setembre va presentar una querella contra les dues webs. "Han posat en boca meva paraules que no vaig dir. Estem farts que aquests portals d'internet estiguin creant tensions, fomentant l'odi contra mi des de fa quatre anys", denuncia Bassi. "Només volen animar la gent contra mi, i espantar-me perquè calli", ha dir el pallasso a Público.

Al novembre, l'Asociación Estatal de Abogados Cristianos va presentar una querella en nom de l'Asociación de Jóvenes por la Información Objetiva (AJIO) per "ofensa i escarni de les creences d'una confessió religiosa". La querella també anava en contra de l'Ateneu Republicà i el rector de la Universitat de Valladolid, Marcos Sacristán. La jutgessa del jutjat d'instrucció número 6 de Valladolid ha decretat l'obertura de diligències i ha ordenat a la policia que investigui el domicili de Bassi, segons fonts de l'AJIO.

stats