Música
Cultura 28/06/2012

Level 42 inauguraran el Mas i Mas Festival

La desena edició del certamen, que se celebrarà a diferents espais de Barcelona del 27 de juliol a l'1 de setembre, inclou més de 400 actuacions

Ara
2 min
Level 42

BarcelonaEl San Miguel Mas i Mas Festival arriba aquest estiu a la desena edició amb un canvi significatiu: el cicle 30 Minuts de Música deixa la Pedrera i es trasllada al Museu d'Història de Barcelona (Muhba). Els concerts que s'hi oferiran allà durant el mes d'agost tindran com a fil argumental la música clàssica que se sentia a Barcelona sobretot durant el primer terç del segle XX. Aquest recorregut permetrà seguir l'empremta de van deixar a la ciutat compositors con Schönberg. També hi haurà sessions dedicades a la música barroca composta en els anys de la Guerra de Succesió i altres en què es recordarà composicions de Granados, Albéniz i Mompou, entre d'altres.

El festival s'inaugurarà el 27 de juliol amb el concert del grup britànic Level 42 al Palau de la Música, en què celebraran els seus 30 anys de trajectòria. Com és habitual els eixos del Mas i Mas Festival seran el jazz, el flamenc, la música clàssica i el techno. Els concerts es faran al Jamboree, al Tarantos, al Moog, al Muhba i a la sala d'assaig de l'Orfeó Català al Palau de la Música, on actuaran Maria del Mar Bonet & Manel Camp i Roger Mas, entre d'altres. Tot plegat seran unes 400 actuacions, del 27 de juliol a l'1 de setembre.

El Palau de la Música acollirà l'espectacle 'Miscel·lània', una col·laboració de l'Orquestra Camera Musicae i el Manel Camp Trio amb Llibert Fortuny, i el concert de cloenda del festival, protagonitzat per Andrea Motis, Joan Chamoro i el saxofonista Scott Robinson. La programació jazzística presenta les actuacions del pianista cubà Robert Fonseca i del saxofonista nord-americà Benny Golson.

El concert de la Diada al Palau

També es repetirà l'epíleg de l'11 de setembre amb el concert de la Diada al Palau de la Música, que aquest any tindrà un repertori de compositors catalans com ara Toldrà, Montsalvatge i Lamote de Grignon. El concert, interpretat per l'Orquestra Simfònica de Tarragona Camerata XXI, l'Orfeó Català i la soprano Marta Mathéu, amb direcció de Xavier Puig, es tancarà amb 'Els segadors'.

stats