Cinema
Cultura 28/12/2010

'L'exorcista' i 'Aterra com puguis' a l'arxiu nacional dels Estats Units

La Biblioteca del Congrés dels Estats Units ha inclòs vint-i-cinc nous títols entre els més de dos mil que s'havien proposat

Redacció
1 min
Leslie Nielsen a 'Aterra com puguis'

BarcelonaPel·lícules tan mítiques com L'exorcista (William Friedkin, 1973), Aterra com puguis (Abrahams, Zucker i Zucker, 1980), Malcom X (Spike Lee, 1992) i Tots els homes del president (Alan J. Pakula, 1976) passaran a formar part de l'arxiu de la Biblioteca del Congrés dels Estats Units, segons informa EFE. Altres títols considerats "culturalment, històrica i estètica significants" per al patrimoni del país són Febre del dissabte nit (John Badham, 1977), La pantera rosa (Blake Edwards, 1964) i L'imperi contraataca (Irvin Kershner, 1980).

El registre nacional dels Estats Units inclou 550 pel·lícules des que es va promulgar la llei nacional de conservació de films el 1988. La selecció no vol ser un reflex de les millors pel·lícules d'Estats Units, sinó que representa treballs que posseeixen un especial significat per a la cultura del país. Les vint-i-cinc pel·lícules van ser escollides a partir de les més de dues mil propostes pel públic a través de la pàgina web de la Biblioteca del Congrés.

stats