LITERATURA
Cultura 14/07/2012

'L'home de la maleta' de Ramon Solsona, aquest dissabte i diumenge amb l'ARA

Guanyadora del premi Sant Jordi 2010, 'L'home de la maleta' és una de les millors novel·les de Ramon Solsona. A partir d'aquest cap de setmana, l'ARA ofereix cinc grans novel·les per només 9,95 euros

Ara
1 min
Amb L'home de la maleta, Ramon Solsona va guanyar el premi Sant Jordi 2010.

BARCELONA.Ramon Solsona és un dels autors més estimats de les lletres catalanes. Els lectors de l'ARA poden aconseguir avui i demà la seva última novel·la, L'home de la maleta , a un preu excepcional: 9,95 €. El llibre, premi Sant Jordi 2010, arrenca quan un antic músic d'orquestres de ball decideix fer la maleta i viure un mes a casa de cada una de les seves tres filles. El protagonista del llibre sempre ha anat a la seva, i les filles el sorprenen amb una vida i uns models de família que no entén. Descol·locat però gat vell, mira al seu voltant amb una mirada càustica i explica el que veu en un relat divertit i sense complexos, tal com raja. "Vaig triar un músic perquè la música és un món de sentiments i de vivències col·lectives", explicava Solsona durant la promoció de l'obra. "A la novel·la s'hi poden sentir identificades moltes franges generacionals; el personatge fa servir un català popular que no havia passat per l'escola però que era molt ric i expressiu: la gent gran és el nostre tresor lingüístic". Solsona va publicar la seva primera novel·la, Figures de calidoscopi , l'any 1989. L'home de la maleta va ser un dels llibres més venuts de la diada de Sant Jordi del 2011.

Una gran col·lecció

Després de L'home de la maleta , l'ARA oferirà quatre títols més de gran qualitat: Afirma Pereira d'Antonio Tabucchi (21 i 22 de juliol), Pedra de tartera de Maria Barbal (28 i 29 de juliol), Brooklyn de Colm Tóibín (4 i 5 d'agost) i Els ulls grocs dels cocodrils de Katherine Pancol (11 i 12 d'agost), tots a 9,95 euros.

stats