Documental
Cultura 21/01/2011

Calixto Bieito protagonitza un documental sobre el procés creatiu de 'Parsifal'

Vadim Jedreyko ha dirigit aquesta peça que recull la visió de Bieito sobre el clàssic de Richard Wagner

Redacció
1 min
Calixto Bieito dirigint 'Parsifal'

BarcelonaEls cinemes de les principals ciutats alemanyes projecten La Ciutat de la Música, el documental que explora el procés de creació que va seguir Calixto Bieito per a la posada en escena de l'òpera de Wagner Parsifal, estrenada al Teatre d'Stuttgart el març de 2010.

El documental, dirigit per Vadim Jedreyko, barreja escenes dels assajos i de la representació amb declaracions dels cantants i de l'equip artístic que va participar al muntatge. També recull les reflexions de Calixto Bieito sobre la seva relació amb la ciutat d'Stuttgart, l'òpera o el que volia transmetre amb el muntatge.

El Parsifal de Bieito, arriscat pel fet de ser el primer director espanyol que s'enfrontava a l'obra de Wagner al país d'origen del compositor, volia ser una aproximació al sentit de la vida, la religió i l'art. Ho feia recreant la fi del món, una visió apocalíptica de la civilització inspirada en La carretera, la novel·la de Corman McCarthy, i el neoexpressionisme d'Anselm Kiefer (el mateix Bieito destacava els lligams de l'artista amb Richard Wagner).

Els cinemes de Stuttgart, Berlín, Múnic o Colònia projecten La ciutat de la música.

stats