MÚSICA
Cultura 19/08/2011

Liam Gallagher porta el seu germà davant dels tribunals

El músic denuncia el seu germà Noel per haver dit "mentides" sobre la seva etapa conjunta a Oasis

Efe
2 min
Noel i Liam Gallagher, integrants d'Oasis.

LondresEl músic britànic Liam Gallagher ha anunciat avui que ha iniciat accions legals contra el seu germà Noel per haver explicat a la premsa històries que considera "falses" sobre l'època en què tots dos formaven part de la banda Oasis.

El cantant va prendre aquesta decisió després d'assabentar-se d'unes declaracions del mes passat que havia fet el seu germà en què assegurava que Liam havia anul·lat una actuació en un gran festival de música perquè tenia ressaca.

"Això és mentida, i vull que els seguidors d'Oasis i tota la resta de persones que hi havia en aquell festival sàpiguen la veritat", ha expressat el cantant a través d'un comunicat.

Liam, de 38 anys, ha exigit una disculpa al seu germà, de 44, en una carta que ha enviat per mitjà del seu bufet d'advocats i, com que no n'ha obtingut resposta, ha decidit posar el cas en mans d'un tribunal londinenc.

Amb aquest anunci, Liam fa una pas més en la disputa que els músics mantenen des que Oasis es van separar al 2009, després d'haver aconseguit èxits com "Wonderwall" o "Roll with it".

Noel Gallagher també va dir el mes passat que la separació de la banda es va accelerar arran d'un desacord entre els germans sobre la possibilitat de fer publicitat d'una línia de roba propietat de Liam.

Noel, el principal compositor dels temes d'Oasis, va abandonar el grup fa dos anys, moments abans que comencés un concert programat a París, i va dir fa poques setmanes que el seu germà el va obligar a anul·lar una actuació al festival de Chelmsford, al sud-est d'Anglaterra, perquè havia begut massa la nit anterior, malgrat que la raó oficial que va donar el grup va ser una laringitis. El fet de cancel·lar un concert en un festival per una ressaca i no per raons mèdiques comporta problemes contractuals importants amb els organitzadors.

stats