ÓPERA
Cultura 09/05/2012

El Liceu estrena una 'Adriana Lecouvreur' amb escenografia barroca i vestuari d'època

La soprano Barbara Fritolli, la mezzosoprano Dolora Zajick i el tenor Roberto Alagna protagonitzen la història d'amor i gelosia inspirada en una actriu de la Comédie Française

Efe
1 min
'Adriana Lecouvreur'

BarcelonaLa soprano Barbara Fritolli, la mezzosoprano Dolora Zajick i el tenor Roberto Alagna protagonitzen el muntatge d''Adriana Lecouvreur' que s'estrena el 14 de maig que ve al Gran Teatre del Liceu amb una escenografia i vestuari d'època inspirats en el món teatral del segle XVIII.

Aquesta obra de Frencesco Cilea explica una complicada història d'amor i de gelosia inspirada en un personatge històric, una actriu de la Comédie Française anomenada Adriana Lecouvreur. Lecouvreur era una famosa intèrpret de Racine i de Corneille, amant del príncep Maurici de Saxònia i amiga de Voltaire, sobre la mort del qual van córrer tota mena de rumors, entre ells el d'un enverinament.

"És una òpera que sona com les pel·lícules antigues perquè a partir d'aquesta obra va començar la divisió entre la música per a òpera i la música per a pel·lícules", ha apuntat Zajick, en referència a aquest llibret estrenat el 1902 a Milà.

L'escenografia permet a l'espectador estar darrere d'un escenari del segle XVIII, amb les seves politges, manetes i cabrestants. Durant el primer acte, l'escenari gira i reprodueix l'escenografia de la Margravial Opera House de Bayreuth.

stats