Música
Cultura 07/07/2011

El Liceu estrenarà per primera vegada 'Daphne' de Richard Strauss en versió concert

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el Cor del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Pablo González, en seran els responsables musicals

Acn
1 min

BarcelonaEl Gran Teatre del Liceu estrenarà en versió de concert una de les darreres òperes de Richard Strauss, Daphne, que mai abans s'havia representat en aquest auditori. L'obra, que està plantejada en un sol acte i que es va estrenar el 15 d'octubre de 1938 a l'Staatsoper de Dresde, es representarà el proper dissabte 10 de juliol i també dimarts 12 de juliol.

Daphne (amb llibret de Joseph Gregor) és una òpera que s'inspira en la pintura romàntica Apolo i Dafne de Théodore Chassériau, de l'any 1846. Conservada al Louvre, l'obra representa la nimfa dels arbres -Dafne- en el moment de transformar-se en llorer, amb el déu Apol·lo agenollat davant seu i abraçant-la.

Però la primera versió del llibret va ser modificada pel mateix Strauss amb l'ajuda de Stefan Zweig, que ja havia col·laborat abans amb el compositor. L'acció se situa a l'Arcàdia, al peu de l'Olimp dels déus, en l'època mitològica.

El repartiment que interpretarà l'òpera al Liceu està format per, Robert Holl, Janina Baechle, Ricarda Merbeth, Jörg Schneider, Lance Ryan, Miquel Rosales, Airam Hernández, Pierpaolo Palloni, Dimitar Darlev, Carmen Jiménez, Mariel Fontes. L'OBC, el Cor del Liceu i un elenc de cantants especialitzats en el repertori romàntic, posaran la música.

stats