Cultura 05/05/2011

Clive Calder i Andrew Lloyd Webber, els britànics més rics gràcies a la música

L'empresari Clive Calder i el compositor Andrew Lloyd Webber lideren la llista dels britànics que més diners han acumulat gràcies a la música, segons una llista que publica avui 'The Times' elaborada per 'The Sunday Times'

Redacció
2 min

BarcelonaL'empresari Clive Calder i el compositor Andrew Lloyd Webber lideren la llista dels britànics que més diners han acumulat gràcies a la música, segons una llista que publica avui The Times elaborada per The Sunday Times, en la qual també apareixen Paul McCartney, Elton John i Mick Jagger, segons informa Efe.

Calder ha aconseguit una fortuna de 1.440 milions d'euros gràcies a la venda el 2002 de la discogràfica Zomba Records, mentre que Lloyd Webber ha rendibilitzat els seus èxits a Broadway i al West End londinenc fins a arribar a un patrimoni de 755 milions d'euros.

En el quart lloc del rànquing, després del productor teatral Cameron Mackintosh, se situa l'ex-Beatle Paul McCartney, amb 550 milions d'euros, seguit del creador del programa televisiu American Idol i dels seus més de 100 versions en tot el món, Simon Fuller. Fuller ha guanyat 416 milions d'euros gràcies als seus programes dedicats a llançar la carrera d'artistes desconeguts.

Tanquen els deu primers llocs el cantant Elton John –195 milions de lliures (216 milions d'euros)–, el líder dels Rolling Stones, Mick Jagger –211 milions d'euros–, el músic Sting –200 milions d'euros– i el també Rolling Stone Keith Richards –194 milions d'euros.

Es dóna la circumstància que les deu principals fortunes musicals del Regne Unit pertanyen a homes, una situació que s'inverteix en la llista dels joves músics milionaris, dominada per les dones. La mezzosoprano de 30 anys Katherine Jenkins ha guanyat 14,4 milions d'euros amb el seu repertori de cançons populars i àries operístiques des que el 2003 va cridar l'atenció del públic cantant a la catedral de Westminster davant el papa Joan Pau II. La segona a la llista és la líder del quintet Girls Aloud, Cheryl Cole, a la qual amb 27 anys se li atribueix una fortuna de 13,3 milions d'euros. Els seus quatre companys en el grup que va néixer a partir del programa de telerealitat de la televisió britànica Popstars també apareixen a la llista, però amb la meitat de la seva riquesa. Igualen en patrimoni a Col dos cantants britàniques més sorgides de programes televisius.

stats