Festivals d'art
Cultura 08/12/2010

Londres 2012 tindrà una Olimpíada cultural

Toni Morrison, Jude Law i Damon Albarn, entre d'altres, hi participaran amb noves creacions

Ricard Martín
1 min
La cantant Rokia Traoré

BarcelonaFamosos artistes de diferents camps i països contribuiran amb noves creacions en una Olimpíada cultural que coincidirà amb els Jocs Olímpics de Londres 2012. El pintor David Hockney, la novel·lista i premi Nobel d'Estats Units Toni Morrison, el cineasta Mike Leigh, l'escultora Rachel Whiteread, l'artista danés Olafur Eliasson i l'actor Jude Law figuren entre els participants d'aquest festival de les arts, en què s'espera l'assistència de més de tres milions de persones.

Hockney, un veterà del pop art britànic, tindrà una gran exposició en la Royal Academy durant aquest festival de dotze setmanes, que començarà el juny de 2010, uns dos meses abans que comencin els Jocs i acabarà al mateix temps que els Paralímpics.

L'escriptora Toni Morrison col·laborarà amb la cantant de Mali Rokia Traoré i el director escènic americà Peter Sellars en una obra inspirada en el personatge de Desdèmona d'Otel·lo.

El cantant Damon Albarn i el seu company de la banda Gorillaz, el dibuixant Jamie Hewlett presentaran una nova creació en la que també col·laboraran el director de teatre Rufus Norris. Per la seva banda, el realitzador Mike Leigh ha rebut un encàrrec de BBC Films i Film4 per fer un curt que, segons ha anunciat, serà "una reflexió olímpica sobre l'atletismo en general".

El festival cultural s'estendrà a altres ciutats del Regne Unit: el coreògraf Akram Khan treballarà amb ballarins de l'Escuela de Dansa Contemporània de Leeds i el compositor James MacMillan crearà una nova obra per commemorar el 60 aniversari de la catedral de Coventry, que es va inaugurar amb el War Requiem, de Benjamin Britten.

stats