Art
Cultura 02/04/2012

El Louvre revisa la datació de la 'Gioconda'

El museu dedica una exposició a 'Santa Anna', una altra de les obres de Leonardo da Vinci. La restauració d'aquesta pintura ha portat els experts a revisar la cronologia de l'obra més cèlebre de l'artista

Efe
1 min
Els dos retrats de La Gioconda cara a cara.

ParísEl Museu del Louvre ha confirmat avui la "revisió" de la data de la creació de la seva obra més famosa, la 'Gioconda' de Leonardo da Vinci, i ha parlat de l'interrogant que plana damunt la cronologia de l'obra. "Des de fa temps existeix l'interrogant sobre quan es va finalitzar la 'Gioconda'", ha dit a Efe Céline Dauvergne, la portaveu del museu parisenc, que actualment presenta una exposició sobre la restauració de 'Santa Anna', considerada com la darrera obra mestra del geni del Renaixement.

"La revisió de la datació de la 'Gioconda' només té en compte aquesta data. El catàleg de l'exposició sobre 'Santa Anna' indica la data 1503-1519, un ventall en què també és possible que fos creada la 'Mona Lisa'", va afegir la portaveu sobre l'assumpte, que es va donar a conèixer aquest cap de setmana després de la revelació de la revista especialitzada 'The Art Newspaper'. D'aquesta manera el museu confirma la informació que va difondre la revista. El canvi de dates va ser qualificat per la publicació com un fet "radical", ja que fins ara, l'obra de Leonardo s'havia datat entre els anys 1503 i 1506.

L'exposició del Louvre compta també amb la còpia de la 'Gioconda' del Museu del Prado, que ha sigut restaurada recentment, però no s'exposa al costat de l'original sinó a la planta baixa del museu.

stats