Música
Cultura 12/11/2011

Love of Lesbian segurament editarà un disc en català

Santi Balmes planteja aquest pas com a "un experiment, un parèntesi"

Ara
1 min
Love of Lesbian, el grup català més seguit a Twitter / ALTERNA2

BarcelonaD'ençà de l'any 2009, amb el disc 1999 (o cómo generar incendios de nieve con una lupa enfocando a la luna), Love of Lesbian va esdevenir el grup català de més èxit arreu d'Espanya, amb permís de Manel. Però mai han publicat un disc en català; sempre han fet el seu pop fosc i d'aires britànics i gòtics primer en anglès i després en castellà. Aquesta tessitura sembla que és a punt de canviar: el cantant i líder de la banda, Santi Balmes, ha explicat en una entrevista a l'ACN que el grup “es planteja molt seriosament gravar el seu primer disc en català”.

Ara bé, aquest hipotètic però molt probable projecte no serà immediat: abans el grup publicarà un proper disc –encara en castellà– que es començarà a enregistrar el gener de 2012 i es posarà a la venda l'abril del 2012.

Quan se li ha preguntat sobre possibles canvis estilístics al proper disc, Balmes ha contestat que amb el pas del temps ha après que cap nou treball significa un canvi radical. Però ha puntualitzat que “el que sí que serà una revolució serà el disc en català”.

El cantant i compositor de Love of Lesbian recorda que ell i la majoria del grup són catalanoparlants, i que el castellà sempre l'ha tingut com a llengua "de socialització". En aquest sentit, el líder de Love of Lesbian ha expressat que té ganes d'explorar aquesta nova "geografia de l'atles que duem dins, fins a arribar al rovell de l'ou".

En tot cas, però, la banda no planteja aquest pas com un canvi definitiu, sinó com un "experiment" i un "parèntesi", que a hores d'ara desconeix on els portarà.

stats