CINEMA
Cultura 13/01/2011

Un curt espanyol als Guinness

El director de 32 anys, Lucas Figueroa, ha recollit centenars de premis pel seu últim curtmetratge. L'èxit s'ha guanyat un lloc al llibre dels récords

Redacció
1 min
Fotograma del curt

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El curtmetratge Porque hay coses que nunca se olvidan del director espanyol, Lucas Figueroa, ha entrat al llibre Guinness de rècords per ser el més premiat de la història. Ja gairebé porta 300 guardons, entre el Festival de Cinema de Terror de Sant Sebastià, el de Roma i d'altres certàmens del Regne Unit, els Estats Units, Alemanya i Polònia. Es tracta d'una aposta d'humor negre –segons Figueroa, “el més universal que existeix”– de només tretze minuts, rodada a Segòvia però ambientada al Nàpols dels anys 50, produïda per LMF Films.

Figueroa va néixer l'any 1978 i, tot i que és fill de pares espanyols, va néixer a l'Argentina. És autor d'altres curts com Boletos por favor i Con que 24. I pocs com ell poden presumir de ser un mestre en molts camps. A Porque hay cosas que nunca se olvidan s'ha encarregat del muntatge, part de la producció, la direcció artística i la banda sonora. Ara espera que l'èxit el dugui a noves fites. “Crec que el curt és un format en si mateix; però en el meu cas espero que sigui un camí per arribar a fer un llargmetratge”, conclou.

stats