MÚSICA
Cultura 05/05/2012

L'univers de Calders reviu a L'Auditori, en la veu de Judit Nedderman

El segell independent Bankrobber ha presentat aquest divendres a L'Auditori l'espectacle 'Cançons de la veritat oculta', contes de Calders musicats per músics com Mazoni, Guillamino o El Petit de Cal Eril, amb què s'ha commemorat el centenari del naixement de Pere Calders

Acn
1 min
Gramophone Allstars a L'Auditori

BarcelonaL'univers de Pere Calders, un dels grans narradors del segle XX, ha reviscut aquest divendres a L'Auditori a través de la música que han composat artistes catalans per a l'ocasió. Els encarregats de presentar les cançons han estat alguns dels components del conjunt The Gramophone All Stars, liderats per la cantant Judit Nedderman.

'Xiulets espacials', de Bikimel (inspirada en imatges del llibre 'Invasió subtil i altres contes'); 'Coses de la providència', de Jordi Lanuza (inspirada en el conte homònim del llibre 'Cròniques de la veritat oculta'); o 'Puny', de Jaume Pla (inspirada en 'El desert', també del llibre 'Cròniques de la veritat oculta'). Aquests són els títols de tres de les onze composicions de 'Cançons de la veritat oculta', cada una de les quals va ser composada i escrita per un artista després d'haver escollit el conte de Calders que més l'inspirava.

A més dels músics una pantallava projectar dalt de l'escenari una sèrie de filmacions inèdites realitzades per Pere Calders -que la família ha cedit als productors de l'espectacle- que volen mostrar una nova visió de la seva vessant creativa.

El de L'Auditori no serà l'únic concert de presentació d'aquesta iniciativa. Tal com va avançar dimecres un dels responsables de Bankrobber, Marçal Lladó, l'espectacle farà una gira de concerts per Catalunya.

stats